Meer over werking

Meer informatie over energetische edelsteentherapie en de helende werking van edelstenen en gesteentes.

 

stenen en sterrenbeelden

Al heel lang worden edelstenen en mineralen gekoppeld aan sterrenbeelden en planeten. Waarop is dat gebaseerd? En hoe belangrijk is het voor de helende werking dat een steen bij je sterrenbeeld past?

hangers met cartiersluiting

Ja, edelstenen werken ook voor dieren. Leg een steentje in de slaapmand van je hond of kat, en je zult zien dat het dier precies op of naast de steen gaat liggen, steeds op dezelfde manier.

zandstrand texel

Hebben de tegels in de tuin een helende werking? En zand op het strand? Het aanrechtblad, een standbeeld in het park? Ja, in principe wel. Maar trommelstenen en hangers zijn veel geschikter.

lapis lazuli beschadigd

Soms lijkt een steen moe en versleten. De steen breekt spontaan of springt ineens uit zijn setting. Er springt zomaar een scherf af. Verdwijnt dan de helende werking? Lang niet altijd.

mobielhoesje met toermalijnstaaf

Ja, er zijn verschillende edelstenen waarvan je baat kunnen hebben bij elektrosmog door computer, smartphone of elektrische apparatuur. Aanbevolen: zwarte toermalijn en shungiet.

drie eenheid bollen

Stenen combineren kan vaak prima. De helende werkingen van de stenen kunnen elkaar versterken, vooral als kleuren en trilling op elkaar afgestemd zijn. Een bekende combinatie is de drie-eenheid.

sodaliet bollen

Sommige mensen hebben het idee dat een grote steen een sterkere helende werking heeft dan een kleine. Dat is echter niet waar. Wel belangrijk is de waarde die jijzelf aan het formaat hecht.

bergkristal donut   bergkristal armbanden

Stenen hebben altijd een helende werking, ook donuts en kralen. Wel wordt de werking soms verzwakt door de manier waarop het gat gemaakt wordt. Dat hangt samen met de energiestroom.

celestien knuffelsteen lapis lazuli hanger rode jaspis armbanden

Edelstenen hebben altijd effect, zowel een trommelsteen, een hanger als een armband. Maar welke vorm werkt het beste? Dat hangt af van waarom je de steen gebruikt.